Meniu
  • NoutatiNoutati saptamanale
  • ReduceriOfertele noastre
  • BrandBrandurile noastre
  • BlogPentru adulti si copii
  • Locatia magazinului
  • Cumpara dupa varsta
  • NoutatiNoutati saptamanale
  • ReduceriOfertele noastre
  • BrandBrandurile noastre
  • BlogPentru adulti si copii
  • Locatia magazinului
  • Cumpara dupa varsta

Montessori

Wagenpfiel Sorin
05/15/2021

Montessori Maria Montessori (31 august 1870 — 6 mai 1952) a fost medic si pedagog italian, care a creat o metoda speciala de educare a copiilor foarte tineri, Metoda Montessori, infiintand peste tot in lume scoli care aplicau metoda sa (Scoli Montessori).
Jocurile Montessori ocupa un loc special in dezvoltarea copilului in ultimii ani, fiind considerate un instrument fantastic in educatia timpurie.
Jocuri educationale si jocuri creative pentru dezvoltare armonioasa si dezvoltarea aptitudinilor logice ale copilului.
Principiul de baza este auto-educarea si aplicarea celor invatate direct, imediat.
Crearea de grupe educationale care acopera 3 ani, spre exemplu: grupa 3-5 ani, sau 6-9, sau 7-10, etc..
Incurajarea copiilor sa ia mereu decizii proprii pe care sa le respecte.
Curatenia si aranjarea locului unde isi desfasoara activitatea copiii sunt facute de ei insisi, in functie de modul specific cum se autoconduc.
Ce este specific unui program de pregatire ce foloseste "Metoda Montessori" il reprezinta modul in care se desfasoara activitatile in clasa. Fiecare sala de clasa este echipata cu materiale ce permit, mai intai, invatarea prin intermediul simturilor si mai tarziu prin citire, scriere, matematica avansata. In activitatile de predare sunt folosite artele vizuale, muzica si miscarea. Materialele didactice sunt atent selectate si plasate astfel incat , totul sa fie la locul lui si la vedere pentru a facilita selectarea acestora de catre copii. Copiii le pot vedea si pot invata din greselile proprii, fara ca un profesor sa le sublinieze eroarea. Acesta este unul dintre numeroasele aspecte ale unei clase Montessori care favorizeaza independenta.
La sugari, Metoda Montessori incurajeaza dezvoltarea naturala a personalitatii copilului prin invatare prin atingere si miscare libera intr-un mediu favorabil.
Pe principiul unei libertati controlate, scolile Montessori inspira copiii sa lucreze in ritmul lor propriu, singuri sau impreuna cu alte persoane. Cadrele didactice incurajeaza dezvoltarea copiilor auto-motivati, independenti, echilibrati, activi, colaborativi prin predare de la egal la egal. Copiii mai mici se bucura de stimularea zilnica conform modelelor mai vechi, in timp ce copiii mai mari invata sa se respecte reciproc intr-o atmosfera calda de acceptare si bucurie.
Pentru elevii mai mari salile de clasa promoveaza in continuare libertatea de a alege, curatenia si aranjarea locului unde isi desfasoara activitatea, sunt folosite discutii de grup, excursiile, stabilirea programului zilnic si saptamanal cu scopul finalizarii lucrarilor din programa scolara. Proiectele de colaborare, experimentele stiintifice, prezentarile vizuale necesita o planificare atenta si o cantitate mai mare de timp. Respectul, responsabilitatea si dezvoltarea caracterului sunt prevazute, de asemenea, in unitatile curriculare.

Wikipedia


Exemple de jocuri Montessori:

1.Balanta din lemn

Balanta din lemn jucarie Montessori cu greutati colorate. Incurajeaza jocul de rol al micilor comercianti care vor masura tot ce le cade in mana, de la fructe si legume la accesorii mici de bucatarie si mini-plusuri. 

Jucarie din lemn colorata cu vopsele pe baza de apa.
Greutatile sunt colorate diferit, avand gramaje diferite, iar modul de asamblare a jucariei este usor si rapid.


2.Cilindrii Montessori


Scopul acestor cilindrii este ca cei mici sa poata vizualiza in mod practic niste concepte altfel abstracte.


3.Puzzle Educativ Montessori - Animale și hrana lor


Pe baza „metodei Montessori”, acest puzzle educativ va spori dezvoltarea capacitatii copiilor de a asocia fiecare animal cu mancarea preferata.

Varsta: de la 2 ani.

Caracteristici:
- Contine 28 de bucati de carton.
- Jocul are 14 puzzle-uri de 2 bucati fiecare, fiecare animal trebuie sa se potriveasca cu mancarea preferata.
- Imbunatateste dezvoltarea coordonarii ochi-mana.